Главният архитект на Община Пловдив се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,

...
</TD
>Главният архитект на Община Пловдив се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Взривове на скали на Бунарджика, главният архитект на Пловдив не знаел

Главният проектант на Община Пловдив се свърза с редакцията на  Plovdiv24.bg , с цел да даде уточнения по случая с гърмежите на Бунарджика и разчистването на терена за построяването на жилищен комплекс с 240 жилището. Афектиран от оповестената информацията, в която, че се разрушава тепето, се оказа, че от нашата медия проектант Ахрянов е схванал за гърмежите на скалите. Ето какво сподели той:

" Аз съм с 39 градуса температура у дома, чета и се нервирам. Когато сме одобрявали плановата документи в геоложкото прочуване на никое място не са попадали скали на дълбочината на фондиране, няма съгласувани взривни работи с нас (Община Пловдив - бел.ред.), не е предвиждано унищожаване на скали. В последна сметка за това е и одобряван планът, тъй като не са предоставени такива данни. Когато в геоложко прочуване при съществуване на фондиране под равнището на скалите, тогава се предлага някакъв метод за унищожаване на скалите, в случай че изобщо е допустимо това. В съответния случай изобщо не е ставало въпрос за унищожаване на скали. "

В отговор на нашия въпрос - при съществуване на скали и гърмежи какво става оттук насетне и какви да действията на администрацията арх. Ахрянов уточни:

- Трябва да се спре, би трябвало да се промени фондирането, би трябвало да се показват нови документи, би трябвало да се направи констативен протокол, нали има строителен надзор на обекта?, попита реторично основният проектант.

На въпроса дали е бил персонално осведомен за съществуването на скали и проведени гърмежи на скална маса арх, съобщи, че това го чете от нас (бел. ред. - Plovdiv24.bg).

На въпроса по какъв начин е допустимо това в случай, че жители алармират за казуса от няколко дни Ахрянов съобщи, че е в болничен, с температура у дома, дори не е на работа.

- Арх. Ахрянов, някой ви замества?

- Да, замества ме, никой не ми се е обадил, да ми каже, че по този начин се случва.

- Оттук нататък какво следва?

- Трябва да се направи инспекция, да се види за какво е по този начин. Аз чета от вас, че има известени институции, в това число и Община Пловдив (според изказванията на жителите - бел. ред.). Първо, би трябвало да забележим в община Пловдив кой е споделил, че всичко е наред. Ще отидат сътрудници от строителни надзор, ще изискат документите, ще видят кой какво е приключил, какво се прави, за какво се прави - това са напълно естествени неща.

В края на диалога арх. Ахрянов подчертава, че контролът по време на строителството не е на основния проектант.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР